Warning: A non-numeric value encountered in /home/zemark/domains/demarkus.lt/public_html/wp-content/themes/rttheme16/content_generator.php on line 107

Lauko ir namų indai

Ketaus indų naudojimas maisto gamyboje minimas dar IV – VI amžiuje prieš kristų, todėl galime drąsiai teigti, kad tai laiko patikrinti ir užsirekomendave kaip indai, kurie juose gaminamam maistui suteikia išskirtinį skonį bei išsaugo visas naudingasias medžiagas. Gana lėtai įkaistantis ketus, šiluma išlaiko labai ilgai ir paskirsto ją tolygiai per visą indo paviršių. Niekada neragavusiam ketaus induose pagaminto maisto, sunku apibūdinti jo skonį, o ko vertas tokiuose induose pagamintas plovas, įvairūs troškinai ar medžioklėje sumedžiota paukštiena…
Mūsų pasididžiavimas – lieto ketaus indai su specialia terminio apdorojimo danga, kuri yra patentuota ir naudojama išskirtinai mūsų atstovaujamos gamyklos produkcijos gamyboje. Šios dangos paskirtis apsaugoti inda nuo įvairių, gaminimo metu išsiskiriančių maistinių rūgščių, kurios sukelia oksidacijos procesus.

Ketaus indų privalumai:

  • Aplinkai draugiški indai. Ketus jau senai pripažintas kaip viena geriausių medžiagų indų gamyboje. Indai, pagaminti iš ketaus yra tinkami naudoti prie praktiškai visų kaitinimo šaltinių (kaitlentė, dujinė, laužas). Įkaitę šie indai ilgai savyje išlaiko kaitrą, todėl gaminimo metu įkaitinti gali būti patraukti nuo šilumos šaltinio. Maistas juose sėkmingai gaminsis toliau.
  • Ilgaamžiški. Ketus yra beveik amžinas, kadangi atsparus deformacijai. Visiškai nebijo perkaitimų ir mechaninių pažeidimų.
  • Unikalūs. Kiekvienas indas yra pagamintas iš 1400º temperatūroje išlydyto metalo. Po to, kai liejimo formoje metalas sukietėja, produktas eina ilgą, įvairių apdirbimo operacijų, kelią. į prekybą patenka tik praėję griežtą kokybės kontrolę.
Dar viena mūsų platinamų produktų linija yra emaliuoti ketaus indai „Thermo“, kurie savo savybėmis niekuo nenusileidžia anksčiau minėtiems indams. Pagrindinis skirtumas tarp šių indų yra tas, jog išorinė jų pusė gali būti padenta įvairių spalvų emaliu, o vidinė tik pecialia terminio apdorojimo būdų susidarančia nano danga. Šia technologija gaminami indai turi nelipnu paviršių, nebijo temperatūros pokyčių bei mechaninių pažeidimų, yra ilgaamžiai.
Be minėtų privalumų, šie indai turi:
  • Higieniškos paviršius savybės. Labai tanki danga yra puikus barjeras kvapui ir bakerijoms.
  • Lengvai valomi. Unikalios paviršiaus savybės leidžia lengvai išvalyti indą naudojant paprasčiausią šluostė. Nereikia gramdyti ar brūžinti.
  • Atsparumas. Dėl savo kieto ir slidaus paviršiaus yra labiau atsparūs braižymui ir trinčiai.
  • Atsparumas cheminėms medžiagoms. Nepralaidus paviršius yra labai atsparus rūgštims, šarmams, vandeniui, tirpikliams, aliejams, Ultravioletiniams spinduliams, druskų ar dirvožemio sukeliamai korozijai.
  • Atsparumas korozijai. Puikiai atlaiko agresyvių medžiagų, tokių kaip druskos, dujų ar dūmų sukeliamą poveikį.
  • Atsparumas apnašoms. Slidus ir blizgus paviršius leidžia lenvai nuplauti indo paviršių.
  • Šilumos varža. Emalis atlaiko ilgalaiki ir periodinį kaitinimą visiškai nekeisdamas savo savybių bei išvaizdos.

Aliuminiai indai

Tiems, kas labiau vertina ekonomiškumą, galime pasiūlyti kokybiškų, tačiau gerokai pigesnių indų, pagamintų Europoje, iš aliumo lydinio, kurių gamyboje nenaudojamos jokios priemaišos.
Šiai dienai savo klientams galime pasiūlyti labai platų asortimentą skirtingų aliuminio indų.

Neatsižvelgiant į tai, kad šie indai yra vertinami dėl savo mažos kainos, jie taip pat vertinami dėl mažo svorio, kas yra labai aktualu turistiniame žygyje. Be to, tai ypatingai greitai įšylantys indai.